Äkillinen selkäkipu

Alkoiko selkäkipusi yhtäkkiä ja yllättäen? Olitko taipuneena eteen ja nousit ylös? Ehkäpä olit poimimassa tavaroita lattialta tms.? Oliko kipu välitön, terävä ja vihlova? Onko selkä mennyt tämän jälkeen hiljalleen enemmän ja enemmän jumiin? Onko vartaloa vaikeaa liikuttaa eri suuntiin? Tuntuuko, että olet vinossa? Jos nämä kysymykset puhuttelevat Sinua, saatat hyötyä alla olevista harjoitteista.

Selän syvien lihasten herättelyä

Toista 3 sarjaa, kukin kestoltaan 45-60 sekuntia. Muista rento hengitys suorituksen aikana. Harjoitteen tulee olla kivuton.

Asetu selkämakuulle lonkat ja polvet 90 asteen kulmaan. Anna selän levätä asennossa, johon se luontaisesti hakeutuu. Tällä asennolla vähennetään välilevypainetta tehokkaasti. Yhtä lailla tämä asento vähentää selkärangan pikkuniveliin kohdistuvaa painetta. Hengittele tässä asennossa muutamia kertoja syvään sisään niin, että kylkesi leviävät sivuille. Asetu tähän asentoon aina, kun oireet meinaavat nostaa päätään tai ota vaikka

Asetu selkämakuulle lonkat ja polvet 90 asteen kulmaan. Anna selän levätä asennossa, johon se luontaisesti hakeutuu. Tällä asennolla vähennetään välilevypainetta tehokkaasti. Yhtä lailla tämä asento vähentää selkärangan pikkuniveliin kohdistuvaa painetta. Hengittele tässä asennossa muutamia kertoja syvään sisään niin, että kylkesi leviävät sivuille. Asetu tähän asentoon aina, kun oireet meinaavat nostaa päätään tai ota vaikka "taukojumpaksi".

Lannerangan vetohoito

Pidä veto 5-7 sekuntia, kevennä veto 3 sekunniksi. Toista 10-20 kertaa.

Lantion keinuttelua

Kokeile ja sovella tätä "liikkuvuus" harjoitetta akuutissa vaiheessa mikäli lantion ja lannerangan keinuttelu onnistuu kivutta. Siirrä pyyhettä eri kohtiin selkää ja keinuttele eri kohdissa 30-45 sekuntua. Muista, voit tehdä harjoitteen myös ilman pyyhettä.

Jaa tämä sivu