Tenniskyynärpää

Särkeekö kyynärnivelen ulkopuolelle? Tuntuuko kipu ja särky suppealla alueella? Pahentuuko oireilu toimissa, joissa joudut käyttämään kyynärvarren alueen lihaksia? Sattuuko siis riirtäminen, tarttuminen, oven tai purkin kannenen avaaminen? Entä Kantaminen, sahaaminen, golfin peluu lapiolla kaivaminen ja vasarointi? Särkeekö erityisesti silloin, kun olet kuormittanut yläraajaasi? Onko oireilu voimistunut ajan saatossa? Tuntuuko siltä, että oireilu nostaa päätään herkemmin ja herkemmin? Jos tämä kuulostaa tutulta, saatat hyötyä alla olevista harjoitteista ja hoito-ohjeista.

Kyynärvarren ulkokiertäjien harjoittamisesta

Suorita 3 sarjaa, kussakin 15 toistoa. Pidä taukoa sarjojen välillä 45-60 sekuntia. Harjoittelu saattaa tuottaa lievää kipua tekemisen aikana ja sen jälkeen. Kuitenkin, seuraavaan päivään mennessä oireilun tulee olla jo harjoittelua edeltävällä tasolla.

Sormien ja ranteen ojentajien harjoittamisesta

Suorita 3 sarjaa, kussakin 12-15 toistoa. Pidä taukoa sarjojen välillä 45-60 sekuntia. Harjoittelu saattaa tuottaa lievää kipua tekemisen aikana ja sen jälkeen. Kuitenkin, seuraavaan päivään mennessä oireilun tulee olla jo harjoittelua edeltävällä tasolla.

Ranteen ojentajalihasten harjoittamisesta

Suorita 3 sarjaa, kussakin sarjassa 15 toistoa / käsi. Pidä taukoa sarjojen välillä 45-60 sekuntia.

Ranteen ja sormien koukistajien / ojentajien venyttelystä

Pidä venytys 20-30 sekuntia, toista 2-3 kertaa.

Jaa tämä sivu