Jännityspääsärky

Paikantuuko päänsärkysi yläniskasta ja takaraivolta otsalle ja ohimolle? Onko oireilu molemmin puoleista? Kuvailisitko oirettasi kivistäväksi, kiristäväksi ja / tai painemaiseksi? Liittyykö oireiluusi valo- ja ääniarkuutta? Onko Sinun vaikeaa hahmottaa milloin oireet äityvät? Kuinka pitkään oireilu yleensä kestää? Saattaa olla, että Sinulla on jännityspäänsäryn merkkejä, jos edellä kuvatut oireet kuulostavat tutulta ja niiden kesto puolesta tunnista viikkoon. 

Kasvojen, pään ja niskan sekä hartioiden rentoutuksesta

Nosta kulmakarvat ylös, taivuta päätä ja niskaa taakse samalla, kun nostat hartia ylös ja hengität sisään. Pidä asento 5-10 sekuntia, jonka jälkeen hengitä ulos ja suorita päinvastainen liike. Toista 10-20 kertaa aina, kun huomaat olosi jännittyneeksi.

Kaularangan koukistajien staattisesta harjoittelusta

Yläniskan lihaksia ei tarvitse aina venyttää rentouttaakseen niitä. Joskus voi kokeilla aktivoida jännittyneiden lihasten vastavaikuttajia. Tällä videolla ohjeet jännittyneiden niskalihasten vastavaikuttajalihaksien jännittelyyn.

Niskan nivelten mobilisoinnista

Joskus niskan lihaksia voi rentouttaa ja jäykkyyden tunnetta lievittää yksinkertaisesti niveliä mobilisoimalla. Nappaa tältä videolta ohjeet mukaan.

Lavan kohottajalihaksen venyttämisestä

Lavan kohottajalihaksen (levator scapulae) jännityksen kohoaminen saattaa johtaa epämääräiseen niskan jäykkyyden tunteeseen, joka on usein läsnä jännityspäänsäryn yhteydessä. Tältä videolta ohjeet venyttämiseen.

Levator scapulae lihas aiheuttaa usein epämääräistä kipua niskan ja hartian alueelle. Usein kipu ja särky kulminoituu niskan ja hartian muodostaman kulman alueelle.

Hartian venyttämisestä

Hartian alueelle paikantuva trapezius lihas saattaa olla mukana jännityspäänsäryssä. Testaa tämän videon kikkaa kyseisen lihaksen rentouttamiseksi.

Trapezius lihaksen yläosan ärtyminen aiheuttaa kipua ja särkyä usein mm. niskaan ja kohtalaisen paikallisesti hartiaan.