Päkiäkipu - Hyvä muistaa

Pirullinen päkiäkipu

Päkiän alueella tarkoitetaan tässä tekstissä sitä jalan aluetta, joka sijoittuu jalkapohjaan, heti taaksepäin varpaisiin nähden. Se on poikittainen alue, joka käsittää pottuvarpaasta pikkuvarpaaseen käsittävän alueen.

Päkiäkipua on montaa sorttia. On olemassa sellaista päkiäkipua, joka ilmenee välittömästi jokaisella askeleella. Heti, kun kehon paino etenee päkiän varaan ja ponnistaa päkiällä. Tämän tyyppinen problematiikka saattaa käyttäytyä vielä niin, että kipu pysyy samanlaisena eikä oikeastaan muutu pahemmaksi eikä helpotakaan. Sitten on se päinvastainen tila, joka pahenee nopeahkosti lopulta estäen normaalin kävelyn (mene tällöin juttelemaan lääkärin kanssa - kts. video yllä). On olemassa myös sellaista päkiäkipua, joka voimistuu hiljalleen kävelyn yhteydessä ja sitten laantuu loppulenkin ajaksi muistutellen itsestään kuitenkin jälkikäteen jomottelun ja säryn muuodossa. 

Vaikka kyseessä on hyvänlaatuinen tuki- ja liikuntaelinkremppa, saattaa päkiäkipu olla inhottava tuliainen kaupunkilomalta tms. lomalta, jolla ollaan innostuttu kävelemään pitkiä matkoja. Ei ole myöskään tavatonta, että oireilu on kehittynyt hiljalleen sitä mukaa, kun kävely- ja tai juoksulenkkitapahtumissa välillä on tapahtunut tihentymistä  tai, kun lenkkien ajallinen kesto on kasvanut. Ei ole myöskään mahdotonta kehittää itselleen tätä vaivaa esimerkiksi jalan tai nilkan alueen leikkauksen jälkeen. Sellaisen, jonka myötä jalan normaali käyttö on ollut vähäisempää.

Mikäli edellinen kolahti, on hyvinkin mahdollista, että alla olevista harjoitteista voi olla Sinulle hyötyä. 

 

Varvas- ja päkiäjumppaa päkiäkipuun