Niska-hartia oireilu - Milloin lääkäriin?

Oheen on listattu ranskalaisin viivoin kuvauksia erilaisista tuntemuksista, oireista, piirteistä ja tilanteista. Jokainen niistä on tärkeä, joten älä epäile ottaa yhteyttä lääkäriin mikäli koet, että yksikin niistä koskee Sinua. Huomioithan, että lista ei ole täydellinen eikä ota huomioon kasvuikäisiä. Näin ollen, mikäli epäilet omaa tai läheisen tilannetta tai oiretta, älä epäile ottaa yhteyttä lääkäriin.

- Rinta, kaula, hartia ja / tai niskakipu, johon liittyy hikoilu, ihon helmeily, pahoinvointi, hengitysvaikeudet ja sydämen tiheälyöntisyyttä ja tykytystä. 

- Ajoittainen, jaksottainen niska(- ja hartiakipu), johon liittyy alaraajojen kömpelyyttä ja tasapainovaikeuksia sekä huomattavia haasteita sorminäppäryyttä vaativissa toimissa ja askareissa (esim. kirjoittaminen, paidan napittaminen, kolikon poimiminen pöydältä). 

- Arkea häiritsevät oireet ovat alkaneet sen jälkeen kun ollaan loukattu niska-hartiaseutu (esim. kaatuminen, putoaminen tai liukastuminen) eikä tilaa ole tutkittu lääketieteellisesti. 

Niska-hartia alueella tarkoitetaan tässä sitä aluetta, joka alkaa takaraivosta korvalehtien tasolta suurin piirtein ja jatkuu alaspäin käsittäen niskan hartian seudun rajoittuen olkapään alueelle. Niska-hartiaseutuun sisällytetään tässä yhteydessä myös kaulan alue, rintakehän ja rintarangan alueen lisäksi.