Rintakehä - Milloin lääkäriin?

Oheen on listattu ranskalaisin viivoin kuvauksia erilaisista tuntemuksista, oireista, piirteistä ja tilanteista. Jokainen niistä on tärkeä, joten älä epäile ottaa yhteyttä lääkäriin mikäli koet, että yksikin niistä koskee Sinua. Huomioithan, että lista ei ole täydellinen eikä ota huomioon kasvuikäisiä. Näin ollen, mikäli epäilet omaa tai läheisen tilannetta tai oiretta, älä epäile ottaa yhteyttä lääkäriin.

- Rintakipu, joka ei helpota kielen alle asetettavalla nitrolla ja rintakipuun liittyy hikoilua ja / tai ihon helmeilyä hengitysvaikeuden ja pahoinvointisuuden lisäksi.

- Sellainen rintakipu, jota ei voi ennustaa suhteessa fyysiseen kuormitukseen. 

- Paineen ja / tai kivun tunne rinnassa, joka pahenee sykettä kohottavissa kuormitustilanteissa.

- Rintakipu, joka helpottaa nojaamalla eteenpäin.

- Erittäin voimakas rintakehän alueen kipu, jonka vartalon vuoksi kierrot ja kallistukset ovat vaikeita / mahdottomia sisään- ja uloshengityksen lisäksi (hengitys on pinnallista). 

- Rintakehän etuosan ja alaosan oireilua paikantuen lähelle vatsan seutua, pahentuen rasvaisten ruokien syömisen yhteydessä / jälkeen. 

Rintakehällä tarkoitetaan tässä sitä aluetta, joka sijoittuu vatsan ja alaselän yläpuolelle rajoittuen kaulaan ja niskaan.