Milloin kääntyä lääkärin puoleen?

Alla oleva listaus ei ole tyhjentävä vastaus kysymykseen siitä milloin lääkärin puoleen tulee kääntyä. Tähän vaikuttaa luonnollisesti se, että kysymystä tarkastellaan tässä yhteydessä fysioterapeutin näkökulmasta. Näkökulma kaventuu entisestään siksi, että tulokulmana on tuki- ja liikuntaelinperäisten vaivojen kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti. Joten mikäli yhtään epäilet, juttele lääkärisi kanssa. Käänny lääkärin puoleen mikäli löydät itsesi jostain seuraavista kohdista:

- Yökipu, joka herättää säännöllisesti unesta ja tekee sen riippumatta asennosta.

- Kipu ja / tai muu oire, joka ei pahene eikä helpota millään asennolla, liikkeellä saati toimella eikä reagoi vuorokauden aikaankaan. 

- Äkillisesti, kuin salama kirkkaalta taivaalta alkanut raju kipu, joka vain pahenee.

- Kipu ja / tai oire, jonka yhteydessä ilmenee yleisoireita. Esimerkiksi kuumeilua, kylmiä väreitä, pahoinvointisuutta, ruokahaluttomuutta, väsyneisyyttä ja / tai yleistä heikkouden tuntua.

- Kipu, särky tms. oire, joka häiritsee suoritutumista arkisista toimista ja on alkanut kaatumisen, liukastumisen, horjahduksen tai putoamisen jälkeen eikä asiaa ole lääketieteellisesti tutkittu.

Nämä viisi kohtaa ovat sellaisia, jotka eivät katso kehon aluetta. Etene nyt kohtaan 2, jossa tarkastellaan kysymystä hieman lisää eri näkökulmista.

Milloin lääkäriin? 5 tärkeää asiaa